Selectează o Pagină
Reduceri!

Logos

(O recenzie client)

Prețul inițial a fost: 7,00€.Prețul curent este: 6,00€.

  • RON: lei 25,00

despre LOGOS
…………………………..
Interpretat ca
„Gândire exprimată” și „Interacțiuni logice”
…………………………………………………………..
o legătură între conceptul clasic și știința contemporană
Teodor Dumitru ‐ BUCUREȘTI 2021‐

‐ versiunea în limba română ‐
EDITURA SOCIETATEA EVANGHELICĂ ROMÂNĂ

Categorii: ,

Descriere

LOGOS A5 – ISBN 978-606-8608-08-2
– interior 96 pagini
– format finit 148×210, hârtie 80g albă sau cretată, copertă 250g mat (DCM)
– copertă policromie o față, plastifiată mat
– finisare brosare

despre LOGOS
…………………………..
Interpretat ca
„Gândire exprimată” și „Interacțiuni logice”
…………………………………………………………..
o legătură între conceptul clasic și știința contemporană
Teodor Dumitru ‐ BUCUREȘTI 2021‐

‐ versiunea în limba română ‐
EDITURA SOCIETATEA EVANGHELICĂ ROMÂNĂ

Descrierea CIP a Bibliotecii Naţionale a României DUMITRU, TEODOR Despre Logos, interpretat ca „gândire exprimată” şi „interactiuni logice” : o legătură între conceptul clasic şi ştiinţa contemporană / Teodor Dumitru. – Bucureşti : Editura Societatea Evanghelică Română, 2021

Concepția grafică: arh. Cristian Dumitru – OAR, UAR
Procesare text: Teodor Dumitru
Editor: Daniel Gabriel Cuculea

©2021 – Teodor Dumitru și Editura Societatea Evanghelică Română. Toate drepturile rezervate. Nicio parte a acestei publicații nu poate fi reprodusă, fotocopiată, stocată și reluată în orice sistem sau transmisă în orice formă prin orice mijloace, fără acordul scris al autorului.

Informații suplimentare

Greutate 0,14 kg
Dimensiuni 21 × 15 × 0,6 cm

1 recenzie pentru Logos

  1. Teodor Dumitru

    Prefața autorului
    Cuvântul grecesc „Logos” (Verbum în latină) a fost tradus în limba română „Cuvânt” în Evanghelia Sf. Ioan, cap.1.1: „La început (en arhe) era Cuvântul”. Dar „Logos” însemna în vremea aceea mult mai mult în gândirea teologică și filozofică.
    Această lucrare analizează înțelesuri, semnificații precum „ Gândire exprimată“ și „ Interacțiuni logice“, dar și o înțelegere de „Creator“- ca autor de creație/ „Designer“- ca gânditor și desenator inteligent/ „Proiectant“- care exemplifică într-o proiecție viitoare realitatea, natura, materialitatea, spiritualitatea, adică Cel care gândește, formează, proiectează, pune în aplicare opera și comunică despre lucrarea Lui. Cartea aceasta se referă la concepte filosofice ca „Idei“, „Forme“ (cu sensul Platonic de proiecte, nu de forme exterioare) precum și la „Relațiile“ dintre ele, și care toate împreună reprezintă „Logos”-ul din/prin care sunt compuse toate sistemele și obiectele. Aceste concepte sunt analizate în special de Socrates și Platon chiar cu mult înainte de Ioan Apostolul. Astfel de semnificații au fost fundamentale pentru întrebări teologice, filosofice și științifice. Aceleași semnificații au fost folosite de teologii creștinismului timpuriu pentru a explica Trinitatea și felul cum Divinul a devenit om în persoana lui Iisus Hristos.
    Ulterior filosofii s-au numit „idealiști“ și „materialiști“ după opiniile privitoare la faptul dacă „Logos“-ul cu „forme“ și „interacțiuni logice “ există sau nu ca realitate separată de obiecte, cu existență în sine sau nu.
    Sugerez în acest demers că aceste interpretări ale „Logos“-ului sunt aplicabile și la știința contemporană, care pune accent pe aspectele informaționale și relaționale în biologie și în fizică.
    În plus, Programarea Orientată pe Obiecte (Object Oriented Software) este considerată de unii autori un model pentru analiza naturii, deoarece folosește „forme” și „interacțiuni logice”; prin acest model se poate aduce o justificare suplimentară la noțiunile de „forme” și „Logos” din cultura veche grecească. Din proiectarea de software, consider că „Logos”-ul în sensul „Dialog”-ului este esențial pentru dezvoltarea sistemelor, fie ele sisteme artificiale sau naturale. Sper ca cititorul să găsească în această lucrare o mai bună înțelegere a ceea ce a vrut Sf. Ioan să transmită prin cuvintele:
    La început era Cuvântul, şi Cuvântul era cu Dumnezeu, şi Cuvântul era Dumnezeu.
    El era la început cu Dumnezeu.
    Toate lucrurile au fost făcute prin El; şi nimic din ce a fost făcut n-a fost făcut fără El.

Adaugă o recenzie

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *